11 dic 2009

SEMINARI 11/12/09

RESUM
La classe de seminari d’avui va ser bastant especial, ja que ens vam reunir tots els seminaris de primer per veure una conferència que va impartir l’Alexandre Jollien a Blanquerna fa uns anys.
La conferència de l’Alexandre és un testimoni autobiogràfic en el qual ens explica les seves experiències i sentiment al llarg de la seva vida. Entre d’altres coses, comenta com va ser la seva vida al centre de discapacitats, criticant l’actuació tan distant dels educadors i les mancances que allà va patir. També ens explica com va arribar a la universitat i per què va escollir la carrera de filosofia. Ens parla de la importància que va tenir per a ell la família, de la qual no parla gaire al llibre.
Després d’acabar el seu discurs, alguns alumnes de blanquerna van poder fer-li unes quantes preguntes que ell va contestar amb molta amabilitat i simpatia.
Algunes de les frases que més em van agradar van ser:
“L’escola és el lloc de la universalitat, per naturalessa ha d’atendre a tothom i ha de dispensar valors”
“Per a una persona amb discapacitat, tot és una lluita”
“L’alumne és un mestre per l’educador”

REFLEXIÓ
La veritat és que l’Alexandre m’ha sorprés gratament, es veu un home feliç, amb gran sentit de l’ humor. Un home que va saber afrontar les adversitats per tal d’arribar on és ara, per tal de aconseguir el que es proposés. A pesar de les seves discapacitats és una persona molt intel•ligent amb una capacitat de reflexió increïble.

AMPLIACIÓ
En aquest vídeo podem veure l'Alexandre durant una entrevista, parlant en anglès (amb subtitules en català) on ens explica algunes qüestions del llibre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario