2 dic 2009

SEMINARI 2/12/09


RESUM

Vam començar la sessió de seminari amb l’actualitat educativa, per part de L’Eduard, que va trobar gran part de les notícies al bloc educatiu que tenim adjuntat en el blink, com per exemple: “els espais de benvinguda educativa” i la notícia en la qual es va centrar: “La reforma de calendari escolar”, de les característiques d’aquest i de com afectarà a pares, nens i mestres aquesta reforma.
A continuació, la Laura Sánchez ens va exposar la revista educativa “Escola Catalana”, explicada anteriorment per la Paula. Motiu pel qual va passar a explicar el contingut:
·         Davantal : problemes d’inici de curs amb la llengua catalana
·         Camins per regir  l’abandonament educatiu prematur
·         Entrevista
·         Experiències,
·         Sense pels a la llengua: Es centren en un mot o expressió i expliquen la seva utilització i ús correcte
·         informacions i comentaris
·         llibres i materials recomanats
·         lletra menuda: dibuix amb significat ocult.
L’article que la Laura va escollir per a comentar a classe va ser: Què ensenyem a primària? Per tal de reflexionar si el currículum que s’imparteix a primària té una bona base per tal de desenvolupar-se bé la secundària.
En acabar, vam continuar amb les explicacions de les jornades de pràtiques:
  • Natàlia i Mònica: Vila Olímpica
  • Eduard: Patufet Sant Jordi
  • Maria i Paula: Escola Casp
Per finalitzar, Lluïsa ens va entregar dos articles, el primer era una entrevista a Alexandre Jollien, autor de L’elogi de la feblesa, el segon era una entrevista a Eulàlia Torras de Beà, el títol del qual era: “La guardería no puede criar saludablemente a un bebé”
REFLEXIÓ

Crec que L’Alexandre Jollien és tot un exemple de superació personal, al qual abans li feien mal les mirades de llàstima de la gent, i que poc a poc les va aprendre a ignorar. La societat hauria d’aprendre a posar-se en el lloc de les persones discapacitades i tractar-les com a iguals que son, per tal de fer-los sentir acollits i còmodes fora de casa.
En quant a l’article de la Eulàlia Torras, crec que té bastant raó en el tema que desenvolupa. No crec que les guarderies siguin un ambient favorable per al desenvolupament dels bebès, ja que necessiten de l’afecte dels seus pares per a créixer feliços. A les guarderies moltes vegades els consenten i no se'’s ensenya els mateixos valors que a casa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario