5 nov 2009

Primers dies de comunicació oral escrita i digital


21/09/09
El primer dia de COED La professora Mª Lluïsa Cirera es va presentar a la classe, va passar llista, i ens va donar el Pla docent del mòdul Processos i contextos educatius II, comportat per les assignatures de "Gestió de la informació i TIC" i de "Comunicació oral, escrita i digital". En aquest, s’expliquen tots els treballs que hem d’anar fent durant el trimestre, els objectius, el llibres que necessitarem i els criteris d’avaluació.
Com a activitat, hem finalitzat la classe amb una redacció a mà anomenada: qui sóc jo? Que consistia a fer una redacció sobre nosaltres mateixos.


5/10/09
A la segona sessió de COED La professora ens va donar unes fotocòpies sobre “els registres socials” i una altra sobre les tipologies textuals. Més tard ens vam reunir en grups petits de cinc persones, vam tenir que pensar en cançons que d’alguna mena descrivissin una persona. La segona activitat, amb el mateix grup de cinc, va ser llegir un textos i trobar aquelles parts on havíem trobat descripcions, després les vam compartit amb la resta de la classe. Aquests dos exercicis ens seran útils per tal de trobar inspiració per a la nostra redacció del “qui ets tu?”, que consta en la descripció d’un company de classe.




REFLEXIÓ:

En quant a la segona classe, se m'ha fet molt amena pel fet d'haver-nos juntat a treballar en grup. D'aquesta manera, cadascú pot aportar el seu pensament individual al grup i fer tots junts una conclusió millorada i més elaborada. També he trobat molt útil la manera de cercar al·lusions descriptives al textos, ja que penso que ens ajudaran a l'hora de fer el treball descriptiu.


APROFUNDIMENT:


Descripció de persones 
Hi ha diverses formes de descriure a una persona. Segons es descriguin els seus trets rep diferents noms:

Prosopografía:  És la descripció dels trets físics de la persona, de la seva aparença externa. 

Etopeya És la descripció de trets psicològics o morals del personatge: la seva manera de ser, d'actuar, el seu caràcter. 

Retrat: És una descripció combinada en la qual es descriuen les característiques físiques i morals de la persona. Uneix la prosopografía i la etopeya.

Caricatura: És un tipus de descripció en la qual els trets físics i morals de la persona es presenten de manera exagerada, accentuant els defectes. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario