5 nov 2009

Seminari 28/10/09


En aquest dia de seminari, vam realitzar una enquesta anònima per a la universitat, el seu objectiu era esbrinar per quins motius els alumnes de magisteri hem escollit Blanquerna.
Després vam seguir amb l’activitat de l’actualitat educativa, la qual van portar a terme La Irene Recio, La Laura Sánchez i La María García. La primera en exposar el seu article seleccioat va ser la Maria, el títol d’aquest era: : "Generalitat y gobierno central se disponen a extender los portátiles a 250.000 alumnos" aquest article parla de les inversions que hauràn de fer els centres educatius en tecnologies i la digitalització dels llibres.
La Irene, apart del seu article seleccionat ens va parlar d’altres notícies de la setmana que li havien cridat l’atenció, com ara el consum de cannabis entre els adolescents, tema molt preocupant, ja que es diu que comporta al fracàs escolar. La seva notícia la va escollir del diari Que! I tractava sobre les campanyes policials “anti-campana”, portades a termes per la guàrdia urbana per tal d’evitar l’absentisme escolar.
La Laura va parlar d’un article provinent del diari 20 minutos, que tractava sobre l proposta de fer un prova de revàlida als alumnes que acabessin quart de l’ESO per tal de revelar els problemes d’escriptura i lectura dels alumnes, així com també per a avaluar el centre i per facilitar la decisió de què estudiar en acabar l’ESO.
Finalitzada aquesta activitat, vam passar a l’anàlisi d’una revista educativa, aquest dia de la mà de l’Albert, que parlava sobre la revista “Escuela”. Va sorgir a Madrid al 1941, està editada en format diari, i costa 4 €. Segons L’Albert aquesta revista conté: : notícies importants, article d'opinió,  Espanya (àmbit estatal), Autonomies (notícies autonòmiques), Educared: notícies i reportatges relacionats amb les TIC, Reportatges/entrevistes/opinions, Legislació, Educació estatal/autonòmica, Cultural, Contraportada :entrevista de personatge d'interès. L’Albert va fer la seva valoració personal de la revista, la qual va ser bastant bona. Després ens va parlar de l’article que havia seleccionat, en el que es tractava la pèrdua d’autoritat dels mestres avui dia. Desprès va seleccionar dos temes per a debatre a classe: l’educació a Espanya i la tercera hora de castellà.
Més tard, La Lluïsa ens va entregar unes fotocòpies d’un article periodístic molt graciós i sarcàstic que tractava sobre la proposta al canvi de nom de les vacances de nadal i de setmana santa a causa de la variació cultural que hi ha al nostres pais.
Vam finalitzar la classe amb l’elaboració d’una redacció sobre l’assignatura que més ens agradava a primària.

No hay comentarios:

Publicar un comentario