5 nov 2009

Seminari 30/10/09


Aquest dia de seminari vam començar amb l’explicació, per part de La Lluïsa Cirera, dels tallers de relaxació que es porten a terme a la universitat i que s’ofereixen als estudiants i professors de Blanquerna de manera gratuïta.
Després, vam seguir amb l’activitat de La Revista educativa, en aquest cas era el torn d’en Macià Bagur. La seva revista era: : "Cooperación educativa: kikiriki", una revista fundada al 1888, que s’edita a Sevilla, en castellà, i té una periodicitat trimestral. El seu cost és de 18 €, per als subscriptors 80€ anuals, i per a les institucions 110. La revista consta de diversos apartats:
- Debate :
s'escull un tema i es fa un debat positiu i un negatiu. Pla Bolonya.
- Dosier
: Tracta de la introducció de l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania- opinions
- Tantea
: s'expliquen nous projectes duts a terme (mètodes)
- Estelas en el mar
: explica la història de l'educació espanyola. Propostes de treball a classe.
- El mural
: comentaris sobre congressos que sobre l’àmbit educatiu.
- Comentarios
: crítiques sobre llibres de l’àmbit educatiu publicats recentment
En acabar l’explicació de la revista, en Macià va donar la seva impressió sobre ella, que en general va ser bastant bona. I també va escollir un tema de la revista per debatre a classe: La imposició de l’assignatura d’educació per a la ciutadania a les escoles.
Per finalitzar, vam escriure una altra redacció, aquesta vegada, sobre “relacions conflictives a l’escola”. I després les vam compartir amb la resta de la classe.

No hay comentarios:

Publicar un comentario