16 nov 2009

CONFERÈNCIA EULÀLIA BOSCH - FER DE MESTRE

Tema basat en: pensar en fer de mestre en el marc d’una ciutat, concretament en el marc de Barcelona.
Quan neix, un nen és un immigrant en el món i en la seva ciutat. Els Mestres hauran d’ensenyar el món als nens. Al llarg de la vida d’un nen hauran moltes persones que seran com mestres per a ell, i que hauran de guiar-lo en el camí d’aquesta vida.
La ciutat on es cria un nen té una importància fonamental, ja que l’entorn té una influència molt gran en el seu desenvolupament. L’educació pesa en l’entorn de la ciutat amb la cultura que aquesta en té. L’escola ha de fomentar aquesta cultura, l’ha de posar a primera plana. Els nens han de conèixer la seva ciutat i nosaltres hem d’ajudar-los a descobrir-la, a trobar els secrets que aquesta amaga. Hem de fer de guies i companys dels nens que van creixent.
Els nens són curiosos per necessitat, fan preguntes per ubicar-se en aquest món. Els mestres han de trobar i alimentar aquesta curiositat. El gran aliat del mestre són les arts, generen el plaer de la comprensió i l’admiració.
Eulàlia Bosch ens presenta la web Any Cerdà, on podem veure un mapa de la ciutat de Barcelona, i es pregunta per què mai no s’assenyalen les escoles als plans. I ens explica que abans, quan es feien els plans de les ciutats no es pensava en la construcció de les escoles, per això moltes tenen estructura de pis, amb escales.

No hay comentarios:

Publicar un comentario